Con Forza Jeu de Boules

Onze vereniging beschikt over drie goed aangelegde Jeu de boules banen.
Wil je een balletje gooien dan ben je welkom op:

  • zondagochtend om 10.30u (zomer- en wintertijd)
  • donderdagavond om 19.00u (zomertijd)

Voor meer informatie kun je mailen naar jeudeboules@con-forza.nl

Wil je lid worden?

De contributie voor leden van de Jeu de Boules bedraagt €65 per jaar.
 
 
 

Spelregels en petanque

 

Historie van Jeu de Boules in Groede

In het voorjaar van 1998 werd het nieuwe tennispark van LTV Con Forza te Groede gerealiseerd en geopend. Naast de tennisbanen lag een strook met bossage. Om de banen zoveel mogelijk onderhoudsvrij te maken, werd de bossage verwijderd. Door de bouwcommissie van de tennisvereniging werd voorgesteld om met het overgebleven materiaal twee Jeu de Boules banen aan te leggen.
Maarten van Kerkvoort, oud tennislid, stelde aan het bestuur voor dat hij een aantal mensen bij elkaar zou zoeken om regelmatig een partijtje Jeu de Boules te spelen op de banen. Maarten was zeer bedreven en had al vlug een aantal fanatieke mensen gevonden, die ook zonder morren tijdens het regenen doorspeelden. Er werd zelfs door een aantal leden doordeweeks stiekem geoefend, zodat ze in het weekend bij de wedstrijden beter konden gooien. Het bleek al snel dat twee banen voor de Jeu de Boulers te weinig was. De opkomst van deze enthousiaste mensen was groot. Daarom werd er nog een derde baan gerealiseerd. Het doel van de vereniging is gezellig samen zijn, ongedwongen een potje “boulen” of alleen kijken, een praatje maken, een wijntje drinken, ….
Inmiddels zijn de drie banen voorzien van een eigen lichtinstallatie, zodat ook in de donkere dagen gewoon gespeeld kan worden. Con Forza Petanque is geen officiële Jeu de Boules vereniging, dus geen lid van de Nederlandse Jeu de Boules Bond. Eén van de leden van de Con Forza Petanque heeft zitting in het bestuur. Al met al een gezellige vereniging die niet meer weg te denken is uit Groede.